A nerdy sweet life

Senaste inläggen

Av Rianna - 18 mars 2015 00:12

Hittade en till av de nya glassarna idag när jag skulle hämta ut ett paket, så här kommer en recension om den! Dock bara med min åsikt då Johan var någon helt annanstans då.

 


Calippo Shots Lemon & Cola

 

Kommentar: Fantastiskt smart förpackning! Behöver inte jobba mig runt en träpinne för att få i mig glassen. Bara att hälla i sig. Bra om man ska ombord på en buss och smuggla in glassen obemärkt, då man kan skruva igen den när man inte äter. Man kan slänga hela förpackningen smidigt på en gång, inget papper först och pinne sedan. 

 

God läskande glass, inte för söt men kunde haft lite mer smak. Citronsmaken påminner om lemoncurd, och övermannar tyvärr colasmaken lite. Ändock väldigt god glass!

 

Betyg:


Perfekt glass om man behöver svalka sig snabbt!

 

Moi moi!

Allmänt · Mat · Tips
ANNONS
Av Rianna - 16 mars 2015 15:13

Har testat en majoritet av de nya glassarna som kommit till GB's frysdisk tillsammans med Johan, och tänkte lägga upp recensionerna här, och hur många poäng varje glass får. Man kan ge upp till fem poäng! (OBS! Fann alla bilder på www.gb.se!)

 

 

Magnum Black Espresso

Johan: Bra kaffesmak. Diggar den mörka chokladen, skönt med ordentlig, kvalitétschoklad. Den får fyra av mig!

Rianna: Krämig glass, uppiggande kaffesmak. Chokladen är knaprig och bryter av bra mot glassen. Inte för mäktig, utan precis lagom! Fem från mig!


Snittbetyg:
 

Cornetto Peanut Butter Love

Johan: Bra jordnötssmak. Smakar som en knaprigare Rieces Peanutbutter cup. Dock lite för söt för min smak. Den får tre och en halv från mig.

Rianna: God knaprig topping. Krämig glass med bra jordnötssmak. Med toppingen, chokladen och det salta blir det som en peanutbutter cup i form av en glass. Riktigt god, dock lite meh på slutet. Tre och en halv från mig med.


Snittbetyg:

   

 


Magnum Yoghurt Fresh

Johan: Utan chokladen hade glassen blivit för syrlig för min smak. Definitivt fräsch! Får tre av mig.

Rianna: Fräsch, dock mesig och ganska tråkig. Smakar väldigt likt vanlig Magnum fast syrligare och lite sämre. Får 2 av mig.

 

Snittbetyg:

  

 


Daimstrut Chocolate

Johan: Glatt överraskad. Trodde den skulle smaka som en helt vanlig daimstrut. Den är sin egna glass, så att säga. Påminner mig om chokladmousse. Den får tre och en halv av mig.

Rianna:Riktigt god glass. Smakar inte som typisk daimglass. Stillar dina chokladcravings. Dock lite mäktig, men skulle inte tackat nej till fler daimkulor i glassen. Det är ju dem som gör det till en daimstrut. Den får tre och en halv av mig.

 

Snittbetyg:

   


Marabou Schweizernöt

Johan: Helt ok. Smakar som Magnum Almond fast nötigare. Får tre av mig.

Rianna:Bra storlek om man bara är lite sugen. Generöst chokladlager med mycket nötter. Knaprigt och gott. Vaniljglassen är helt ok. Får tre av mig.


Snittbetyg:

 


Pink Raspberry

Johan: Smakar knappt något. Bara eftersmak. Chokladsmaken raderar nästan hallonglassens smak helt. Inte mycket smak på glassen överhuvudtaget. Får två av mig.

Rianna: Smakar konstigt vid första tuggan. Chokladen övermannar hallonglassen helt. Smakar som sagt inte mycket. Får två av mig.


Snittbetyg:

 

 

Och där har vi en vinnare. Det blev Magnum Black Espresso! Inte så konstigt då den verkligen var jättegod!

Har någon av er läsare smakat årets glassnyheter? I sådana fall vilken/vilka? Vilken tyckte du var godast? 

 

Moi moi!

Allmänt · Listor · Mat · Tips
ANNONS
Av Rianna - 11 mars 2015 19:26

Tillbaka igen med nya lajvtips och en liten inblick i vad jag kommer köra för roll nästa Eleria!

 

Jag ska spela ett svartblod, som i denna lajvvärld (och några andra) heter khapûl.

Detta är min första sminkroll, och min första roll för mer lösdelar (kommer ha öron och näsa) och det är ju lite spännande, för då behövs en massa saker. Smink, vax, latex och allt sådant!

Så därför tänkte jag som "Lajvtips del 5" tipsa om en special effects/mask/lösdelar-hemsida som heter:

www.maskspecialisten.se


OBS! Jag rekommenderar dock inte att köra sminkroll om man är nybörjare inom lajv som aldrig sysslat med fetsmink, lösdelar eller något sådant förut. Det kan bli så att man förstör hela upplevelsen för sig själv, om man måste kolla att allt ser bra ut, om sminket håller, om lösdelarna sitter fast, om man överhuvudtaget använt sminket rätt osv. Då kan man kanske inte koncentrera sig på att få en helhetsbild av lajvet och hur man känner inför lajv överhuvudtaget. Man kanske inte alls gillar lajv i slutändan och då har pengar slösats bort utan anledning. Jag började med människoroller när jag började lajva och jag har haft majoriteten riktigt bra lajvupplevelser, just för att jag kunnat fokusera på annat. När man väl vant sig lite mer är det ett ypperligt tillfälle att testa sminkroller, för att se om man gillar det eller ej!

 

Men nu ska jag visa listan på saker jag ska skaffa till min karaktär (klicka på bilderna för att komma till försäljningssidan!) OBS! ALLA BILDER TILLHÖR MASKSPECIALISTEN!Grimas Crème Color Svart

Fetsmink för att göra roliga sminkningar med. Jag ska måla allt på mig som syns från under mina kläder, så som armar, händer, ansikte, hals, nacke osv. Då jag är khapûl som har svart/grå hud!


Grimas Fixerpuder

Transparent, vattenavstötande puder som gör att fetsminket eller annat smink sitter bättre, längre och inte blir förstört av lite vattenstänk.
Grimas Avsmink

En olje/vaxbaserad sminkborttagare som är bra för t.ex fetsmink, soft putty och derma vax. Gnugga in avsmink, torka bort med papper och avsluta med tvål och vatten.
Sminkspatel i plast

Man ska aldrig måla med fetsmink direkt ur burken, utan man måste ta en bit av sminket med spateln, bre ut på en ren, platt yta och därifrån använda dig av en anpassad borste eller sminksvamp.

Sminksvamp i latex

För att applicera smink med. Jag ska använda denna för att komma åt mindre utrymmen, så som öron, ögonlock osv.

Tvätta svamparna med tvål och vatten, avsluta gärna med att lägga i tvättpåse och släng in i en tvättmaskin på 60 grader.Rund sminksvamp i polyyretan

För sminkning av större ytor, som kinder, armar, händer och liknande!

Puderdon

För att applicera t.ex fixerpuder.


Grimas puderborste

Kan användas till olika puder, jag ska använda den för mindre områden där puderdonet inte kommer åt, och ta bort överflödigt puder med!


Det var allt på min inköpslista! Kommer ju behöva en del med en sminkroll som har en helt annat hudfärg och dylikt! Kan i övrigt rekommendera maskspecialisten då de har massor med andra prylar, så som helmasker, öron, hudlim, fakeblod, sminkborstar, sminkpaletter och massor med annat! På maskspecialistens facebooksida kan man se recensioner och betyg folk gett som handlat på deras hemsida! HÄR är länken till recensionerna! Hoppas ni finner något användbart på sidan!


 


Moi moi!

Av Rianna - 22 februari 2015 17:18

De är här. Våra ringar. And I LOVE them! 


Lord of the Rings-tema, texten betyder: 

 

One ring to rule them all, One ring to find them; One ring to bring them all and in the darkness bind them.

 

Meningen med texten har inte så mycket med saken att göra, utan det är mest att det är The Ring som ska vara våra bröllopsringar, bara lite annorlunda i färg och så. Tyckte de var så grymt snygga i svart!


Sakta men säkert börjar planerna komma på plats. Lokal och datum (två av de största sakerna) är kvar att fastställa, plus lite småstrunt. Vad för ringar skulle du vilja ha för ditt bröllop eller vigsel? Skulle du vilja ha något annat än ringar? Eller inget alls? Berätta för mig i kommentarerna nedan!

 

Moi moi!

Av Rianna - 3 februari 2015 00:07

Tänkte skriva lite om vad som är lite typiskt för ett traditionellt bröllop och vad som jag och Johan kommer göra annorlunda!

 

Klädseln: Jag kommer inte ha vit klänning, då jag inte anser att jag passar i vitt. Dock kommer inte några gäster få ha helvit klänning eller helvitt i allmänhet, är helt med på att helvitt är till för brudparet. Vi kommer antagligen ha ett lätt fantasy/nörd-tema på hela festen, men man kan komma i vilka kläder man än känner för och som passar ens egen stil, inget krav på att följa temat eller att klä sig i dyra eller nya plagg. Finkläder uppskattas alltså men är inte obligatoriskt!


Vigseln: Ingen kyrka här inte. I sekulariserade Sverige blir det i och för sig mer och mer modernt med borgerlig vigsel, men det förekommer ju fortfarande och kyrkan är ett big no no för mig och Johan. Vigselförättare från Stadshuset ska viga oss, antingen på stadshuset eller i festlokalen. Ringar eller berlocker på halsband kommer att utbytas, gärna med nördiga citat på.


Festen: Den kommer vara ganska lugn, det kommer finnas mat och ett dansgolv. Tal kommer säkert förekomma, jag räknar dock inte med särskilt många. Men vem vet? Har bett om lite musiknummer från Leo och Linnea, så hoppas det ska finnas några bra ljud-grejer på plats. Annars får man väl improvisera, antar jag?


Maten: Jadu... Vad är traditionellt med maten egentligen? Vi kommer sätta ihop en buffé som mättar och passar årstiden och våra smakpaletter, vi kommer även anpassa den för alla våra allergiker, vegetarianer, veganer osv. Någon alkohol kommer det inte att förekomma, varken jag eller Johan vill ha alkohol på tillställningen. Möjligheten till att mixa sin egen, alkoholfria drink skulle vara rolig om den fanns, vi spinner vidare på denna idé i ett senare inlägg om mat och dryck!


Presenterna: Man kan ge oss vad man än känner för som man tycker passar oss, eller inte ge något alls om man inte har råd eller helt enkelt inte känner för det. Det enda vi önskar oss är bidrag till våran bröllopsresa, då vi inte direkt behöver några prylar. Men som sagt, det är fritt att göra som man vill, är inte ett fan av en presentlista då det förstör hela grejen med överraskningen som jag tycker hör presenter till.


Bröllopsresan: Vi kommer antagligen att åka till ett nordiskt land, det verkar luta mest till Norge, men Danmark är också en trolig kandidat. Lucky och hennes familj hade visst en stuga i Norge, om jag inte minns fel i närheten av Röros eller liknande, som vi kanske kunde få låna om det gick för sig, så det låter ju som en bra plan till att börja med. Jag har aldrig varit i varken Norge eller Danmark tidigare så det ska bli kul! Vad vi ska göra väl på resan vet vi inte riktigt, men det lär vi väl komma på i sinom tid! Hur lång resan blir får vi väl se, men det lär inte bli en hel månad, utan kanske en till två veckor, om ens det. Vi får klura lite på det när det närmar sig bröllopet, men vi lär åka under augusti månad, då vi lär ha en hel del jobb och så att vi kan spara in ännu lite mer pengar till resan!


Något mer ni vill att jag ska skriva om? Ställ en fråga eller ge ett förslag i kommentarerna!

 

Moi moi!

Av Rianna - 2 februari 2015 22:55

Har lite nyheter på bröllopsfronten. Vet att några var intresserade av en uppdatering och då ska ni fasiken få en också, eller hur?!


Till att börja med, min stiliga fästman har hittat nästan alla sina bröllopskläder nu. Ett annat par skor som inte mördar hans snea lilltå är dock en detalj som eftersökes. Tips på billiga, snygga, BREDA, skor? Inget krav på att de ska vara vita, kan likväl vara svarta. Men svart eller vitt är att föredra.


Är han inte en liten godbit? 


Sedan ville jag bara slänga upp en bild på mig i min klänning igen, för alltså, ååååh vad jag är kär i den här klänningen! Den visar upp mina former precis som jag vill och har en jättevacker färg och design! Den behöver bara fixas upp lite ett par veckor innan bröllopet, så att det gigantiska mellanrummet vid bröstpartiet försvinner! Och så att den inte är alldeles för lång så att jag inte snubblar vid första dansen. 


Även här söker jag tips på något, nämligen smycken? Söker något som passar detta halsband (klicka för större bild):

 

Sedan, så har vi eventuella datum redo! Vi måste ha bröllopet på en helg, och på en helg vi inte jobbar. Vi ska ju ha bröllopet i juni, så vi har bara två lördagar (eventuellt två söndagar) att välja på, vilket är 13:e juni eller 27:e juni, eventuellt 14:e juni eller 28:e juni. Om vi blir vigda på en vardag, så har vi festen på någon av dessa datum. Vi lär veta mer efter mars, då vi genomgått hindersprövningen! Förhoppningsvis kan vi få vigselförättaren till festplatsen, beroende på avstånd kan det bli en resekostnad det blir fråga om, men det kan inte bli allt för dyrt.


Fortsättningsvis, så ska min mamma laga maten i utbyte mot vettig betalning! Kanske lagar hon med med lite hjälp från andra som kommer, ska be några om hjälp så att hon inte behöver göra allt själv. Skönt att ha mat-frågan ur vägen, nu ska bara jag och Johan välja vad vi vill ha (det blir buffé) och vi ska ha lite blandat, både vegetariska/veganska och kötträtter, något för alla! Eftersom att antalet gäster (om alla vi ska bjuda tackar ja) blir runt 44 pers är det ju inte jättemycket i jämförelse med andra bröllop som kan komma upp i kanske 300 eller mer. Så det blir ju inte fullt lika mycket mat att laga i alla fall!


Avslutningsvis, så har vi nu många förslag på lokaler, en del av dem till ett någorlunda vettigt pris. Mycket skönt, nu ska vi bara ringa upp alla och kolla upp datum, tillgång till kök, möbler, slutpriser osv. Sedan kan vi boka när vi väl genomgått hindersprövning och fått licensen.


Hoppas detta slängde lite ljus på bröllops-situationen och att ni fann det intressant!

 

Moi moi!

Av Rianna - 29 januari 2015 19:10

Ny photoshoot med Linnea, bilderna ligger uppe på både hennes och min fb, plus min deviantart!

 


Sneakpeak!

 

Linneas fb: https://www.facebook.com/pages/Linnea-Bodotter/1485052888401897

Min fb: https://www.facebook.com/wiksfotografier

Min deviantart: http://johanlover100.deviantart.com/


Kolla in vetja! Och lämna gärna en like på min och Linneas sidor, eller en watch på min deviantart!

 

Moi moi!

Av Rianna - 28 januari 2015 01:02

Är med i en tävling på epicfaiil.se där man ska dela Moa Murderess (enligt en själv) bästa video!

 


För där ser man verkligen hur Moa utvecklats i typ allt som har med sina videos att göra. Redigering, ljus, klippning, val av ljud etc. Och sedan den så har hon blivit ännu bättre, och jag blir alltid lika imponerad av hennes framsteg! Jag kommer ihåg att när jag såg denna video första gången så gapade jag hela videon igenom för att jag tyckte den var så bra! Så denna video är definitivt den jag gillar bäst av Epicfaiils/Moa Murderess videos!

 

Var med på hennes tävling på hennes blogg! http://epicfaiil.se/2015/january/rotolight-studioljus-giveaway.html

 

Moi moi!

Presentation


Välkommen till min blogg! Den handlar om foto, lajv, vänner och fritid, mat, photoshop med mera. Hope you enjoy!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Fråga mig

34 besvarade frågor

Johan & Me

Daisypath Anniversary tickers

Johan & Me 2

Daisypath Anniversary tickers

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sidor jag gillar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ A nerdy sweet life med Blogkeen
Följ A nerdy sweet life med Bloglovin'
Liquid Silver Star 2

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se