A nerdy sweet life

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

Saga

17 december 2016 16:42

Hej! Jag har följt din blogg länge nu och har läst om så mycket av ditt liv! :) Utifrån det har en liten fråga/ett litet förslag till ett fotoprojekt du kanske kunde göra! En fotoserie där du återskapar de finaste/bästa/värsta/konstigaste etc ögonblicken i ditt och Johans liv (tillsammans då då)? Tänkte att det kunde bli ett roligt projekt kanske! :)

Rianna

17 december 2016 17:17

Väldigt kreativ idé, aldrig tänk på det sättet förut! Kan nog bli ganska svårt men värt att prova, frågan är bara från vilken ände man ska börja. Tack så mycket för förslaget, blir jättetacksam när folk vill ge mig projekt-förslag! Ska se vad jag kan göra! :D

 
Ingen bild

Jonathan harker

7 oktober 2016 22:26

Hej! Jag har läst en hel från dig och något som slår mig är dina åsikter rörande alkohol inte för att du har dem utan mer för att dem inte känns som dina egna. Det känns mer som att du läser innantill från något som någon annan skriver eller tycker det känns väldigt mycket som att du i tidig ålder gick med i UNF (som jag förstått det) och sen där istället för att sträcka dina vingar och skaffa egna upplevelser och åsikter så lät du vad du hört från tidig ålder påverka din syn och dina åsikter gällande alkohol liksom som att du föll in i det av gammal vana. För av det jag har läst så är det väldigt vinklat som att du tror bara man tar en öl till maten på en restaurang så förvandlas man till ett monster utan hämningar.

Rianna

8 oktober 2016 02:33

Jadu. Finns säkert saker som jag själv borde bilda åsikter om, jag är på god väg enligt mig själv och har inte skrivit mer utförligt om alkohol på ett bra tag och då vet ni läsare inte direkt vad jag tycker just nu. Är helt ärligt inte sugen på att skriva något nytt inlägg heller utan skriver helt enkelt bara om vad jag gör för roliga saker på UNF eller liknande, för jag är helt enkelt inte bra på att argumentera (en anledning till att jag inte är med i något politiskt utskott i UNF). Men jag anser inte att man blir ett monster utan hämningar av en öl till maten. Det fattar jag nog tillräckligt bra för att veta att det inte är så, lugna puckar där. Skulle jag tro det skulle jag inte palla hänga med ens bråkdelen av mina släktingar eller familjemedlemmar som jag faktiskt tycker om. Det är helt andra situationer och själva alkoholnormen som är mitt fokus. Mer orkar jag inte svara. Hoppas svaret duger ändå!

 
Ingen bild

Renfield

4 juli 2016 03:31

jag läste precis ett av dina äldre inlägg (kära läsare) där du jämförde ditt socker/godis "beroende" med riktigt narkotika beroende. du slår mig inte direkt som en krokad människa så därför hoppas jag att du själv förstå hur befängt det är att göra en så pass extrem jämförelse och sen i kommentarsfältet försvara den. med tanke på om hur du tidigare lite först en aktiv strid mot andra som har "överdrivit" eller uttryckt sig konstigt så slås man lite av en våg av hyckleri. men för att komma till punkten jag hoppas verkligen inte att du än idag tycker att den jämförelsen stämmer eller är befogad. Mvh Renfield

Rianna

4 juli 2016 13:31

Nej, kan väl inte påstå att jag håller med det inlägget längre, men jag låter det stå kvar för jag tänker ändå stå för att jag skrivit det inlägget även om jag inte tycker så längre. Hoppas det svarar på din fråga! Ha en trevlig dag!

 
Ingen bild

Mina Harker

1 juni 2016 02:35

jag måste bara få tipsa dig om ett framtida tema till en av dina foto sessioner. viktorianskt Penny Dreadful (skräck böcker som skrevs under 1800-talet) tänk över det skulle bli skit tufft.

Rianna

1 juni 2016 13:08

Oh, jag tackar och bockar för tipset! Det temat ska jag definitivt lägga på minnet, tack! :D

 
Ingen bild

Dorian gray

27 maj 2016 04:15

jag tycker absolut du borde prova på i alla fall en gång för i slutet av dagen ångrar man bara sakerna man inte gjorde!. jag kan ju tvärt hålla med om att det finns jätte många som inte alls kan hantera sin alkohol och att det för vissa personer är en skrämmande miljö man tycker nästan ibland att det borde krävas licens på drickande XD. men om man är i "goda vänners sällskap" som man brukar säga är det väldigt väldigt kul!.så jag tycker att för din egen skull borde du dra ihop ett gäng nära vänner hitta ett trevligt halv privat ställe (för att krogen är svindyr!!!!!) och ge det ett GO bara en gång liksom för jag tror upplevelsen skulle göra dig visare och kanske mer medveten. nu är reklam för alkohol absolut ingen bra grej tycker personligen att det borde hålla sig borta från tv i alla fall ungdomar nu för tiden är redan nog hjärntvättade av program som "paradise hotel". men som sagt tror upplevelsen skulle berika och ge en bättre all round syn!. Mvh Dorian Gray

Rianna

27 maj 2016 06:58

Well, för att vara helt ärlig, jag kommer inte göra det ändå, dels för att en majoritet av mina vänner är inbitna UNF:are som jag själv, dels för att jag inte vill, och dels för jag tror själv att jag redan har en tillräckligt bred syn på alkohol för min del och jag tycker inte att man måste testa allt för att ha ett fulländat liv. Att bli full, jag ser inte att det skulle varit värt tiden, pengarna, smaken och den eventuella glömskan och baksmällan för min del i alla fall. Om det skulle komma till kritan att jag skulle testa, så ska jag ta vara på dina tips, så tack för dem och även för dina synpunkter. Jag kommer nog bara helt enkelt inte prova! Trevligt med en nyfiken och framåt frågeställare som ställer frågor positivt med! Hoppas du har en trevlig dag.

 
Ingen bild

Dorian gray

24 maj 2016 00:21

för att spinna vidare på de andras frågor rörande alkohol. men har du aldrig känt suget eller kanske inte suget men i alla fall nyfikenheten att prova på att bli riktigt på snusen bara för att se vad allt tjabbel är om?. Mvh Dorian gray

Rianna

24 maj 2016 19:04

Nyfiken har jag definitivt varit, men jag känner inte behov av att bli full bara för den sakens skull, för de effekter av alkohol jag sett är inte särskilt lockande och gör mig inte mer sugen att testa, om jag exempelvis dessutom inte skulle tåla det så bra eller så. Sedan hatar jag alkoholsmaken vilket inte ger mer plus, jag vill dricka saker som jag anser smakar gott och då kan jag lika gärna skippa den, enligt mig, onödiga alkoholen. Dessutom känns det som att jag är nyfiken bara för att normen säger att jag borde vara det, men jag kan ju ha fel på den punkten, men det är min känsla i alla fall. Tack för en intressant fråga, det var intressant att tänka efter lite och ifrågasätta. :)

 
Ingen bild

sibyll vane

19 maj 2016 01:15

efter att ha läst en del i din blogg så kan man lätt se att du och dina vänner är människor som är väldigt måna om att hylla och plocka fram individens rättigheter(att i välden finns det inte svart och vitt utan bara gråzoner). och jag har också sett att du också skeptiskt till när det kommer till den konstituinella kyrkan. saker som jag privat också stödjer. därför finner jag det chockerade och lite konstigt att du är en aktiv medlem i UNF en grupp som kyrkan aktivt vill berätta om hur andra ska leva. och som inte alls hyllar den enskilda individens rätt att välja själv?. skulle verkligen vilja höra din åsikter om ämnet. MVH Sibyll :)

Rianna

19 maj 2016 15:39

Såhär tänker jag, och det här är endast mina åsikter och upplevelser; Vi ger ungdomar ett alternativ, om de känner sig obekväma i sällskap av påverkade eller alkohol, kan de komma till oss och göra massa roliga saker så som lasergame, lajv, pyssla, spela dator, spela brädspel, starta studiecirklar, ha fester och sådant, medan man är nykter. Vi är ett alternativ, och jag har aldrig känt att någon tvingat på någon någonting i den del av UNF jag varit med i i alla fall. Alkoholnormen, som är väldigt stark i dagens samhälle, är vad vi är emot. Det vi är emot är att man hela tiden blir tillfrågad om varför man inte dricker, att en liten shot inte skadar, att inte bli tagen på allvar för att man inte vill dricka, att man måste köra, jobba eller vara gravid t.ex för att folk inte ska fråga. Jag har bara upplevt att folk hetsat mot oss och inte tvärt om, även om det antagligen också händer, men extremister finns ju överallt. Det är i alla fall min upplevelse. Vi var på valborg för ett par år sedan med ett par föreningar från UNF och vi var till ekonomikumparken i Uppsala. Vi var där, spelade rolig musik och delade ut godis. I gengäld pissar folk på vår plansch, skriker åt oss att sänka vår musik för att det stör när deras musik är minst dubbelt så hög, skrattar hånfullt åt oss och säger att vi är tråkiga för att vi inte dricker. Vi var på en skola ifall folk ville ställa frågor, de sluta med att ungar var för rädda för att gå fram till oss för att en gäng "coola snubbar" tyckte vi var töntiga som inte drack. Jag har fått mycket positiv respons också för att jag är med i UNF från folk som dricker, för att jag och mina polare ger folk ett alternativ, för att vi är modiga som går emot normen. För att vi väljer att vara nyktra. Och inte sitter jag och säger åt mina föräldrar eller mina vänner som dricker att de inte ska göra det. De får dricka bäst de vill, för det är deras val. Vill folk dricka, så kommer de göra det vad vi än säger. IOGT-NTO hade en kampanj, Vit Jul, där folk kunde skriva under att ha en nykter jul för barnens skull, men vi kan inte tvinga folk att skriva under, ändå ville folk påstå att det var det IOGT gjorde. Jag tycker alltså, att eftersom vi finns, så stödjer vi snarare individens rätt att välja att kunna vara nyktra och finna likasinnade, och visa för andra att möjligheten finns. Jag kan inte tala för hela UNF och tänker inte göra det heller, för jag är inte hela UNF, men det UNF jag är del av, vi är ett alternativ. Det är det jag vill vara och vad jag upplevt att UNF är och jag tycker det är synd om du upplevt det som att UNF inte är för individens rätt att välja. Det finns nog säkert folk i UNF som inte står för rätt att välja, och sådant står inte jag för. UNF är för att drogfritt samhälle och det är vi tydliga med, men för att få fram nått sådant måste folk vilja det, inte bli tvingade, för sådant går inte. Det var mina åsikter om ämnet, hoppas du fann svaren tillfredsställande! Mvh Rianna :)

 
Ingen bild

lina

17 maj 2016 00:26

tack för att du svarade så ärligt :)

Rianna

17 maj 2016 00:40

Inga problem, glad att jag kunde svara på din fråga! ^^

 
Ingen bild

lina

15 maj 2016 22:25

hur ställer du dig till jazz-tobak

Rianna

15 maj 2016 23:36

Jag är emot både hasch, tobak och marijuana så jag ställer mig emot det antar jag.

 
Ingen bild

Karolina

9 maj 2016 16:04

Hej!
Jag har följt din blogg länge nu, och minns att förra året gjorde du och din man ett test av nya glassar lagom till sommaren! Jag undrar om det är något ni kommer att göra om? Det var mycket uppskattat och jag tyckte att det var en rolig men också hälpsam idé!
MVH, K

Rianna

9 maj 2016 18:31

Javisst, aldrig avstår jag chansen att få äta glass! Finns det någon specifik glass du gärna vill se oss testa? Vet att GB kommit ut med en hel del nya styckglassar och lär väl testa dem alla i sådana fall, men det kan ju vara bra att fråga om det finns någon annan glass du vill att vi ska prova eller om det är någon vi bara måste testa från GB's nya! Och vad glad jag blir att smaktesterna var till hjälp, det gör mig jätteglad att höra, och min man håller med! :D

Presentation


Välkommen till min blogg! Den handlar om foto, lajv, vänner och fritid, mat, photoshop med mera. Hope you enjoy!

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2018
>>>

Fråga mig

34 besvarade frågor

Johan & Me

Daisypath Anniversary tickers

Johan & Me 2

Daisypath Anniversary tickers

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sidor jag gillar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ A nerdy sweet life med Blogkeen
Följ A nerdy sweet life med Bloglovin'
Liquid Silver Star 2

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se