A nerdy sweet life

Alla inlägg under oktober 2011

Av Rianna - 4 oktober 2011 20:47

Ny design, har suttit och pysslat med headern ett tag nu.


Är SJUKT nöjd! Fan va fin den blev, känner att min blogg börjar bli ganska mysig. Nom nom nom!


Vad tycker ni? (Konstruktiv kritik, annars håller ni klaffen.)


Nu ska jag pyssla på Peppars ännu nyare header.


Moi moi!

Av Rianna - 3 oktober 2011 19:41

Här kommer det jag köpte på shoppingen med Johan och på Mickelsmäss!


Detta köpte jag på stan! Allt är till Halloweenbalen!

________________________________________________


 


Gimli!!!




Detta fanns på Mickelsmäss. Fick halsbandet av Johan!  


Fin fina grejer! Men tofflorna tänker jag inte berätta vad jag ska använda dem till. HEMLIS!! Nu ska jag pyssla ihop en ny header med hösttema!


MOI MOI!

Av Rianna - 3 oktober 2011 10:40

Tänkte hissa och dissa för att jag just nu inte har annat att göra.




Jag dissar: Matte. Det är fan det tråkigaste, mest ångestframkallande ämnet som finns. Jag har prov på torsdag och vet inte vad jag kan & inte kan. Fuck matte, hatar matte. Matte kan gå och ta sig i arslet!


Och jag dissar även: Folk som säger att man ska få vara som man är men ändå är homofob.



Jag hissar: Coola skolkamrater som bryr sig om hur man mår. Som märker att man är ledsen och går fram till en & frågar hur det är, eller som skickar fina små mail på facebook för att de inte hunnit stanna till och trösta. Fin klass jag har, gillas stort!


Och jag hissar även: Iste! Hur gott är inte iste egentligen? Speciellt med persikosmak, mums så gott! Skulle kunna dricka hinkvis om det varit mindre kalorier i iste än i vatten. Men det är ju inte så, tyvärr. 


 

Moi moi!

Av Rianna - 3 oktober 2011 09:46

Är allmänt nöjd med mitt liv. Det enda som skulle kunna förstöra det är matteprovet på torsdag...


Men varför hänga läpp?! Jag har haft en fantastisk helg! Johan kom till mig på lördagen, vi mös en stund innan vi åkte ned på stan där jag inhandlade saker till min Halloween-kostym. Sedan gick vi på Kina-restaurang och åt buffé, jag betalade den här gången då han OFTA betalar maten. Sedan drog vi hem, där vi fick ännu mer mat! Fläskkorv och rotmos, vilket var mumsigt! Efter maten somnade jag som en stock i Johans famn, jag hade så ont i axeln att jag inte orkade göra annat. 


På söndagen åkte vi till Mickelsmäss och tittade kring lite. Jag köpte lite fler saker där, till exempel något jätteawesome till min vildvittre-kostym, och fick även ett halsband av älskling. Det är en liten Jack från "Nightmare Before Christmas". Jättesöt! Vi var hos farmor också, där jag sov i fåtöljen för att jag var så trött. När vi sedan åkte därifrån storhandlade vi åt Johan på Maxi och drog hem för att kolla på "Limitless" och äta pistagenötter och dricka lite iste. Vi tog en kvällspromenad i regnet efter filmen, under ett varsitt paraply medan vi småpratade och pussades. Så mysigt! Sedan somnade jag i hans armar senare på kvällen, älskar mitt liv! 


Idag när vi ätit frukost & gjort oss klara för skolan så cyklade jag och Johan tillsammans till en korsning där jag skulle åt höger och han åt vänster. Där skiljdes vi åt för att sedan träffas på eftermiddagen då han måste hämta sin mat hos mig, han kunde ju inte släpa maten till skolan.


Nu sitter jag bara och väntar på att få börja med min grupps Stop Motion som vi har i arbete på "Estetisk Kommunikation". Jag kom för tidigt, var i skolan vid typ 9.00 och vi skulle mötas 11.00 Men aja, då hade jag tid att kolla datorn!


Men nu ska jag göra annat!


Moi moi!

Av Rianna - 1 oktober 2011 11:24

Nu kommer del 3 i min "Lajvtips"-radda. Denna gång handlar det om bland annat vanliga regler, vapen och mat. Som ni märker så är jag väldigt inriktad på medeltidslajv, har ni frågor om andra sorters lajv ber jag er att vända er till mera erfarna lajvare som varit på flera olika lajv!


Mat/Dryck och annat.

Om man då är på ett medeltidslajv så är det ju inte så smart att ha plastförpackningar med skrikiga loggor eller mat som överhuvud taget inte fanns på den tiden, speciellt inte om de ligger framme helt synliga. Om du har med dig "offig" mat, som t.ex Coca Cola, Skittles, chokladkakor, kaviartuber, dammsugare, moderna tepåsar, mammas köttbullar, Hot Dogs eller annat offigt, så HÅLL DET GÖMT i ditt tält/annan sovplats. Lägg gärna all mat i en kista eller annan praktisk låda och märk dem med ett "off-tecken" (se längst ned för förklaring till vad off-tecken är.) Om arrangörerna erbjuder frukost/lunch/middag för en mindre summa under helgen, betala gärna den summan (brukar ligga mellan 50-150 kronor utöver din anmälningsavgift) så slipper du släpa på överflödiga matvaror. Dessutom, om man lägger sina matvaror i tältet och städar undan efter sig när man ätit så slipper man djur som söker efter rester. Win win-situation. Att dricka alkohol och att röka är oftast förbjudet på de flesta lajv, ska man vara ett fyllo får man spela full. Röker man får man ta och röka pipa, eller gömma sig där ingen ser och ta sin cigarett. Men släck ordentligt efter dig, tänk på brandrisken!


Vanliga regler:


Sopor: Om man har överblivna sopor efter när man t.ex ätit eller nåt sådant, så gräv en liten grop där ni stoppar i en ICA-kasse som ni kan slänga sopor i. Täck över "sopkorgen" med granris, grenar eller ett tygstycke, sedan slänger ni soporna i en papperskorg när lajvet är slut. 


Om sitt läger: När man är på lajv så är det ju bra att få sitt tält att se så medeltida ut som möjligt. Har du ett tält gjort av modernt syntets-tyg så täck över tältet med en stor presenning av mörkt tyg, gärna i bomull eller färgat linne. Man ska helst göra så att lägret ser så bebott ut som möjligt, hänga upp klädlinor mellan träden i närheten, hänga upp lyktor, ställ ut små pallar att sitta på och sånt där. Men som sagt, låt inte matrester ligga! 


Offlajvmärkta saker: Alla saker som är offiga, som förvaras på ett offigt sätt eller på andra sätt inte hör till illusionen skall förvaras lite avskiljt från ens karaktärs tillhörigheter, och tydligt uppmärkta. Exempel på offiga saker kan vara: hygienartiklar, första förbandslåda, plastpåsar, kläder till en annan roll, smink osv. dessa förvarar du i en inlajvig säck med offruna på, eller insvepta/under en filt med tydligt offmärke på. Allt som är offmärkt finns inte/syns inte och skall ignoreras. Betänk att man inte får ha offiga saker synliga i lägret, varken plåster, mjölktetror eller sminkdosor!!! (Gäller ej vid nödsituationer eller om olycka inträffar!) Först och främst gäller sunt förnuft i alla situationer! Vi vill att alla skall visa respekt för sina medmänniskor, och använda sitt lajvsinne! Rollspela utifrån situation och medspelare/motspelare! Det är meningen att det här skall bli ett spännande lajv där vad som helst skall hända, men alla skall också ha ROLIGT! (OBS! Detta stycke är skrivet av en person på DENNA sida, tog detta stycke för att det var bra skrivet.)


Eldning vid lägren: En arrangör måste tillåta att du eldar vid ditt läger, och så måste du bygga en ordentlig eldstad om du får ha någon. Arrangörerna visar hur du ska göra. Ha ALLTID en massa vatten i närheten om elden skulle råka sprida sig!


Respekt för medlajvare: Förstås ska man ha respekt för sina medlajvare, vare sig man är inlajv eller offlajv. Om man är en lagens man och ska gripa någon inlajv och släpa iväg denna, måste man offlajv viska till personen om man får göra detta. Man får inte ta tag i en människa hursomhelst och släpa iväg denne, om man inte kommit överens om det INNAN lajvet. Dina intriger kanske säger att du ska bli ivägsläpad av orcher eller någon annan, och då ser du till att vara beredd på det hela. Om nån ska få ut dig ur ditt tält, typ står utanför och skriker på dig att komma ut, så får du ta på dig glasögon, hämta ditt svärd eller klä på dig först om du ej gjort det, för att visa att du inte är klar säger du "Vänta lite". Det ska de andra lajvarna acceptera.


Man ska INTE vara elak mot varandra om det inte är menat att man ska vara det inlajv, men offlajv är det ju helt förbjudet. Man är på lajvet för att få en fin stämning och ha det kul, och att mobba sina medlajvare gör ingen fin stämning alls. Som sagt: FRÅGA ALLTID FÖRST, om precis allt! Och ha respekt för dina medlajvare.


Vapen och livspoäng: På alla lajv kommer dina vapen att kontrolleras, beroende på vilket lajv du går på ska du ha olika sorters vapen. Är du på ett nybörjartolerant lajv så kan du ha lite enklare latexvapen, och om det blir lite väl avancerat så ska du helst ha mer professionellt gjorda. På blankvapen-lajv får man inte ha latex-svärd, då har man "riktiga" svärd m.m Man slåss dock oftast inte med dem då, eftersom att man kan skada sig otroligt om man blir träffad av ett blankvapen. De är bara för prydnad. Om man går på ett sådant lajv ska man helst inte vara nybörjare och spela en roll som kräver vapen, då är man helst en byfåne, piga/dräng eller en annan mindre roll. 


Det finns olika sätt att slåss på i lajv, ett sätt är att "knocka" någon, vilket är det vanligaste sättet. Då tar man det vapen man har, och sätter baksidan av vapnet (handtaget) mot antingen medlajvarens bakhuvud eller mot dennes axel (beror på vilket lajv du är på) och säger "Knock". Så du SLÅR INTE personen på riktigt, men det förstår ni nog att man inte ska.


Om du ska in i lite värre strider, så som svärdsfighter eller liknande, så har du oftast en summa "livspoäng". Hur många du har bestämmer arrangörerna på det specifika lajvet du är på. Om du har rustning och sköld har du oftast fler livspoäng då du har mer skydd på dig.

Olika attacker kan kosta dig olika summor poäng, beroende på om attacken träffar eller ej. I en svärdsfight så får man slå, men inte hårt, med sitt latex-vapen på överarmar, ben, på sidorna av kroppen och lite rygg. Huvud, skrev och mage undvikes, magen kan man attackera om man inte slår hårt. 


Om du blir besegrad (dina livspoäng är slut), dör du oftast inte eftersom att man oftast inte har en karaktär som ska dö, utan du får ligga kvar på stället du "stupade" tills din motståndare gått sin väg, då får du stapplandes gå och vila upp dig i ca 1-2 timmar eller mer, beroende på lajv, tills du har full livspoäng igen. Ibland finns det till och med helare som kan hjälpa dig att bli frisk snabbare. OM din karaktär ska dö, får du gå från stället du stupade, oftast med en knuten näve i vädret, för att visa att du inte är inlajv längre. Då är du ett "spöke". Ska du byta karaktär finns det alltid ett offläger att gå till, där du kan byta om. 


Och sist men inte minst, offrunan: Nu ska vi snacka om den älskade offrunan!


     

Första bilden föreställer offrunan, som man sätter på saker som innehåller grejer som inte är "Inlajv", utan "offlajv", vilket betyder att de inte tillhör lajv-världen, så som mobiltelefoner, moderna pengar, klockor osv. 


Så om du har väldigt "Offig" mat eller offiga grejer som inte passar in, lägg dem i en låda märkt med offrunan. Ha gärna en trälåda som följer med på varenda lajv, som du målat en stor offruna på. Svårare än så är det inte. Du kan även sätta runan på ditt tält om det är fullt med offiga saker. Och respektera att du inte får röra andras saker som har offlajv-runor på sig. Det är ju absolut förbjudet, som ni nog förstår!

Nu hade jag inte mycket mer att tillägga. Nästa gång kanske det blir mer inriktning på karaktärer som finns på olika lajv. 

Moi moi!

Av Rianna - 1 oktober 2011 10:30

Jag gillar att hålla på i Photoshop och göra nya headers med mera. Sitter med ond axel och pysslar utan att bry mig om att det antagligen kommer bli värre.


               

Ganska nöjd med vad jag åstadkommit. De två sista är Niclas och Peppars nya headers :3 Deras bloggar hittar du här och här. 


Lyssnar på en låt med en underbar musikvideo. Kommer ihåg att jag såg på den på MTV när jag var liten. Minnen!  



I remember when
I remember, I remember when I lost my mind
There was something so pleasant about that place
Even your emotions had an echo in so much space
Mmm...
And when you're out there
Without care, yeah, I was out of touch
But it wasn't because I didn't know enough
I just knew too much
Mmm...

Does that make me crazy ? Does that make me crazy ?
Does that make me crazy ? Possibly

__________________________________________


Underbar låt, sådan nostalgi. Jag älskade att se på musikvideon när jag var liten, den stimulerade mina ögon & min fantasi. Var så fascinerad över hur de kunde skapa en så bra video. Och är fortfarande lika fascinerad, faktiskt!


Nu ska jag pyssla lite mer och kanske äta lite, är jättehungrig!


Moi moi!



Presentation


Välkommen till min blogg! Den handlar om foto, lajv, vänner och fritid, mat, photoshop med mera. Hope you enjoy!

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Fråga mig

34 besvarade frågor

Johan & Me

Daisypath Anniversary tickers

Johan & Me 2

Daisypath Anniversary tickers

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sidor jag gillar

RSS

Besöksstatistik

Liquid Silver Star 2

Ovido - Quiz & Flashcards