A nerdy sweet life

Alla inlägg under oktober 2010

Av Rianna - 15 oktober 2010 08:28

Idag är det dags för hjärt-och lung räddning i skolan, och efter skolan ska jag ned på stan på fotopromenix med Tilia! <3 Ska bli awesome! Kanske träffar på Peppar också! Awesome! Bilder kommer upp senare..

 

Tänkte att ni skulle få lyssna på en låt som passar in på den årstid vi är inne på nu.

Jag får lite höstkänslor av den, faktiskt.

 

Rippar över lite Ebba Grön på datan, ska ju sjunga en av deras låtar till mitt Historie/Musik-uppdrag. "Die Mauer" till och med. "Vi skulle få leva här..." Skitfin låt, kan tyckas!


Snart dags att åka till skolan, hade sovmorgon idag. Det är så awesome! Fick dock inte sova längre än vanligt... Haha!


See ya later!

Moi moi!

Av Rianna - 12 oktober 2010 17:28

Idag slutade jag från skolan klockan 12.00 för att vi skulle ha hemstudiedag. Har suttit och skrivit en del och även tagit lite höstfoton. Här nedan följer även ett videoinlägg!

 

Som ni hörde i videon, 24-timmars frågan lyder: Vad är det konstigaste/roligaste/knäppaste/ovanligaste du finner riktigt irriterande?

 

Idag så var det en rätt bra dag, vi gjorde inte så mycket förutom att gå på en musikföreläsning. En väldigt bra en! Jag har gjort en ungspannkaka med äpplen nu, den var god!


  

Inte särskilt vacker kanske, men god! Lol! Jag kan inte laga mat... Haha!


Jag ska skriva en uppsats om Berlinmuren och om Ebba Grön i skolan. Jag ska sjunga deras låt "Die mauer" som handlar om just Berlinmuren. Kommer bli sjukt bra! Yaay! Jag ska sjunga in den på video när jag lärt mig den och lägga pp den här, så vänta bara!

 

Nu, dags fö lite "American Pie: The Naked Mile"

Moi moi!

Av Rianna - 11 oktober 2010 19:38

Jag ska alltså skriva lite om hur det var på lajvet som jag var på i helgen! Skogens kraft hette det och var del sju i kampanjen "I skuggan av Pelarberget". En liten rapport kommer nedan...

 

Början av lajvet var inte det roligaste för mig. Jag hade inga inlajv-skor och blev väldigt deppig över detta, för jag blev tvungen att gå i bara strumporna... Senare upptäckte jag att folk gick omkring i NIKE-SKOR! PUMA MED! Så jävla fail! Det är inte ett dugg inlajv, noobs! Det tyckte jag var lite störigt! Eller rätt mycket egentligen... *ugh* (Jag fick skor på lördagen) Dagen flöt på och vid halv tio (mellan nionde och tionde glaset inlajv-språk) så skulle jag samlas bland andra häxor och druider (jag var alltså häxa) och vi skulle stoppa en magisk ström som drog åt sig alla magi och den som råkar hamna i malströmmen blir förgiftad. Det komm även ut demoner ur malströmmen. Vi kom inte fram till något den kvällningen, det enda som hände var att Nóttori (Johan) skrämde folk genom att koppla malströmmen med befrielse. Och så skrattade han konstigt...


Vi gick och lade oss efter detta, sov som en stock i tältet! Varmt och mysigt eftersom att jag och Johan låg tätt ihop och tältet var väldigt litet. Nästa dag hände det inget förrän framåt eftermiddagen. Efter ännu ett möte med häxorna och druiderna, där vi inte kom fram till något heller. MEN! På kvällen så fick vi reda på att en älva som skulle hjälpa oss att ta bort malströmmen hade väckts, vilket hade varit väldigt viktigt för vårt uppdrag, så vi drog oss bort till platsen där ritualen jag nu kunde utantill, skulle äga rum.


Några kokade upp vatten i en kittel över en öppen eld och så lades älvans kvarlevor i grytan (låter flummigt, jag vet) och så rörde jag om och sade denna vers medan jag rörde:


Kraften jag samlar i tron vid dig

Irox othana, jag kallar din kraft

Irox othana, jag kallar din kraft

Kraften jag samlar i tron vid dig

Irox othana, jag kallar din kraft

Kallar din kraft

 

Sedan skulle några saker utföras innan den sista delen i ritualen skulle fullbordas, och sedan var det då min tur att avsluta. Jag lade en sorts kola på elden, så att den började brinna. Var röken vit så skulle ritualen vara fullbordad, om inte, så var röken grön. Men röken kunde inte bli annat än just vit så vi lyckades, men jag hade gjort rätt hela tiden så det spelade ingen roll! Att få ett så stort ansvar för en så stor sak på ett lajv hade jag aldrig kunnat drömma om!


Efteråt så var det ingen som firade, det var lite tråkigt kan tyckas. Jag och Johan gick och lade oss, för vi orkade inte mer just då.


Nästa dag var rätt händelsefattig, förutom att en flicka som hette Siv förhördes för att vara en mörk friherinna. Men hon var egentligen genomsnäll och inte ond alls. Lol! Sedan, vid klockan ett var allt slut! Vi packade ihop oss och sedan drog vi. Bilder kommer upp imorgon!

________________________________________________________

Dagen idag var väldigt fin, var med Tilia och annat kul folk hela dagen. Först var det lite ledsamt i början, men sedan blev det glatt igen. Jag och Tilia satt och diskuterade så mycket att vi glömde bort lunchen! Haha, lite lustigt faktiskt!

Lunchen var blä men det gick ändå, sedan så skulle vi på Historie/Musik-föreläsning med Annika och Per, det var väldigt underhållande! Haha! Sedan så var det lite fritt prat fram till bg:en och sedan drog jag och Tilia ned på stan, jag köpte mig lite försenat lördagsgodis bestående av Cola och Estrella Rings Sourcream & Onion! Mumsigt! De ska förtäras till sängs med en god bok "Den Äldste" del två i Eragon-triologin. Som snart får en del fyra... Haha!


Ska nu gå och lägga mig, päronen blir arga på mig annars!


Moi moi!

Av Rianna - 8 oktober 2010 10:55

Idag är jag skitnervös och alldeles pirrig och jätteglad! För vet ni vart jag ska...?

 

På lajv! Del sju i kampanjen "I skuggan av Pelarberget" som heter Skogens kraft! Jag är såå jättepirrig och glad! Och nervös så att jag hade ont i magen imorse när jag vakna och kom att tänka på lajvet idag. Pirr pirr!


Jag har inte varit på lajv på kanske... 2 år och 3 månader ungefär. Det är sjuukt länge sedan, men nu är det dags igen! Sjukt taggad!


Här är mina intriger ifall ni är lite nyfikna på det! Jag måste i alla fall sluta nu för jag ska snart åka till stationen!

 

Tara

 

Somaren lider mot sitt slut och hösten tar vid, så skiftar årstiderna återigen som så många gånger förut. Och det känns alltid lika vemodigt att tänka att marken i Pelarnejd snart lär vara täckt av vit snö och hur kylan kommer leta sig in i stugor och tält.

Vintern inebar alltid problem i Pelarnejd då inte bygget av permanenta bostäder var särskilt utbrett och att byn flyttat runt så många gånger efter angrepp och annatn. Så de allra flesta bodde i tält eller paviljonger, vissa utan eldstad. Och det utnytjade andra genom att låta sådant folk som saknade värmekälla sova i deras tält eller deras stugor, för hiskeliga överpriser.

 

Men vintern var inte det enda som bekymrade dig. Malströmmen växer sig starkare och försvagar magin i området, vilket inte är bra. Och angående detta hade du blivit kallade till ett sammanträde med andra häxor och druider. Mötet ska stå vid cavallius gamla gruva under fredagkvällen mellan det nionde och det tionde glaset. (21.30) Du har blivit informerad att det ska handla om en gammal älva, och att det kanske skulle tillberedas en massa saker. Då passade det ju bra att du under sommaren övat mycket med kittelen och övriga häxkonster. Så mycket har du övat att ditt namn har blivit känt. Esmeralda, den mest beryktade av häxor i denna del av världen sänder dig ett pergament och en liten tärning:

 

"För att malströmmen skall stoppas krävs att kraften från den sovande älvan samlas.

Någonting personligt skall i grytan och malströmmens vers skall läsas av samme person som rör om i kittelen:

 

VERSEN

 

Kraften jag samlar i tron vid dig

Irox othana jag kallar din kraft

Irox othana jag kallar din kraft

 

Kraften jag samlar i tron vid dig

Irox othana jag kallar din kraft

Kallar din kraft.

 

Bidans sanning läggs på elden.

Är ritualen fullbordad uppenbarar sig den vitaste av rök.

Om inte, är röken grön."

 

Moi moi!

Av Rianna - 7 oktober 2010 22:52

Jag deltar i en tävling om ett par Converse på bloggen Gina Tricot News som varar fram till den 22/10-2010! Delta gärna ni också! Länken ovan leder direkt till tävlingen!

 

Idag så stannade jag kvar på skolan för att se på sjuornas show som jag inte kommer kunna kolla på imorron, eftersom att jag bara åker till skolan för att göra provet på morgonen och sedan åker jag hem igen. Jag ska ju på laaajv imorgon! SÅÅ AWESOME!!!! Medan jag väntade snackade jag med Peppar, From och Danna. Jag åt cheesburgare, drack läsk och åt chokladbollar... Fast de mesta av chokladbollarna fick några tiggande sjuor, bland annat Randig. Även From fick!


Jag kollade som sagt på sjuornas show idag då. Och jag gillade fyra saker riktigt mycket. Några som klädde ut sig till djuren från Madagaskar och dansade till "I like to move it". Sedan några som dansade till "Kung fu fighting", sedan Randigs och Porrsexans grupp som var så sjuuukt kickass! Jag fick en liten crush... Peppar vet vad jag menar! Och så några som sjöng den där K'NAAN-låten som var med i FIFA Worldcup-reklamen. Tjejen i gruppen sjöng så jävla bra! *sparkle*


Här är ett klipp från förra årets niors showkurs, en Harry Potter-parodi, fett awesome! För att jag inte har klippet med Porrsexan och Randig ännu.. :"( Peppar är Draco, Ikka är Hermione, Inez är Ron och Bröd är Harry!


Och här är även en med Danna som är med i en James Bond-parodi! (Danna är bartendern)


Båda är fett awesome! Love love! Hoppas jag får se Randigs och Porrsexans klipp snart!!

Imorrn blir det alltså lajv för mig! Hur ballt är inte det? Mitt första lajv på ungefär 2 år och 3 månader! ... Ja, jag har räknat... Lol! Jag ska vara en häxa som heter Tara, det är awesome! Jag ska vara ond och kaxig... Det är så inte jag! Kommer bli lite svårt, men jag måste ju utmana mig själv.


Nu måste jag dra, annars lackar pappa på mig...

Moi moi!

Av Rianna - 5 oktober 2010 21:35

Efter skolan idag stack jag ned på stan med Gino, Peppar och Danna. Gino åkte hem rätt snart, blev lite ledsig över det D": Men blev sen glad igen för att Peppar och Danna hade fun stuff to say!

 

Vi drog ned till Burger King där jag fick låna 10 kr av Peppar så att jag kunde köpa en burgare. Vi satt och pratade & flummade och hade askul! Efter ett tag så började Danna och Peppar sjunga på en låt från Pokémon, en remix typ. "Du e mamma" eller nåt sånt.. Helt plötsligt hör vi det från högtalarna.. O.o Alltså, det låter som om den som sjunger i högtalarna sjunger "Du e mamma" han också... FLERA GÅNGER! Det var fett läskigt!


Sedan drog vi till Hemköp där jag köpte Cola (fy på mig) och lånade Kebabhouse toalett. Sedan blev jag tvungen att åka hem och göra mat... Spaghetti Carbonara med BRÄNT bacon! Jag ville inte smaka, det får pappa göra imorrn.. Åt en knäckebrö-macka istället! Lol!


Jag vill ha fredag nu, vill på lajv! Lääängtar verkligen! Kommer skitmånga som jag känner dit, fett awesome! Min kusin Wesse och hans flickvän, två från Lilla Draken-gillet i Uppsala, där jag köpte min awesome yxa, Johans kusin kommer också (honom känner jag dock inte riktigt) och hoppas det kommer ännu fler känt folk! Skulle vara kul, föfan!


Fett taggad!


 

Peace out!

Av Rianna - 3 oktober 2010 18:04

Klockan halv sju på morgonen blev jag tvungen att gå upp för att åka till Mickelsmäss i Örsundsbro, en stor mässa som hålls en gång om året. Hittade en hel del, och var även till Gränby Centrum idag igen!

 

Mina chips och Bonaqua som jag snaskade på här hemma!

    

Ett basplagg från Kappahl!

 

Good Charlotte-tshirt från Mickelsmäss

Ett par militärbyxor från Mickelsmäss

   

Söta hårklämmor från Mickelsmäss

5 par strumpbyxor från Kappahl

    

Tröja från Kappahl

    

Min vackra stav från Mickelsmäss! Älskar den, fan!

 

En bra dag, alltså! Fett nöjd med mitt liv! Veckan som kommer = SO-prov och lajv, coollugn inför provet och alldeles pirrig inför lajvet! Ska bli så jävla kul! Kan knappt vänta tills dess! Awesooome!


Nu tänker jag dra över till Emma, för det blir äcklig mat hemma och vill inte ha! Emma, here I come!

 

Moi moi!

Av Rianna - 2 oktober 2010 21:35

Efter att ha lämnat storebrorsan vid hans lägenhet tillsammans med mamma så åkte jag och pappa till Gränby Centrum där jag skulle köpa lördagsgottis! Men det blev lite annat också!

 

 

Läppglans "Coconut Dream" i ett litet cupcake-format! Söööt! 39 kr på Miqmaq

   

Två påsar som det står "We are sweet" och "Aloha girls" på. Även "Cram Cream" som det står på båda påsarna! 5 kr styck på Miqmaq

   

En pärm och ett block från Gallerix! 40 kr för pärmen och 5 kr för blocket.

 

Upptäckte även att när jag loggade in på datan och läste lite på en av mina favvis-bloggar www.luffi.se så såg jag att jag hade vunnit den senaste tävlingen där! Hade vunnit ett....


  

Halsband! Med en liten spegel i! Jag är så sjuuukt glad över det! YAAAAY! Gå gärna in på luffi.se och läs, en awesome blogg!


Nu ska jag gå och lägga mig! Dagen har varit riktigt awesome! Imorrn blir det Mickelsmässan i Österbybruk! Awesoooome!

 

Moi moi!

Presentation


Välkommen till min blogg! Den handlar om foto, lajv, vänner och fritid, mat, photoshop med mera. Hope you enjoy!

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Fråga mig

34 besvarade frågor

Johan & Me

Daisypath Anniversary tickers

Johan & Me 2

Daisypath Anniversary tickers

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Sidor jag gillar

RSS

Besöksstatistik

Liquid Silver Star 2

Ovido - Quiz & Flashcards